Anticelulit tretman

Anticelulit tretman

Postoji velika ponuda tretmana za uklanjanje celulita sa još većim obećanjima i vrlo visokim cenama i nije se lako snaći, a najvažnije je da pre odluke o pravom tretmanu skupite što više informacija.

Pojam CELULIT označava estetski problem i ozbiljan zdravstveni poremećaj (posebno stanje vezivnog tkiva) prirodnih funkcija tela, a s obzirom da nije nužno vezan za debljinu, mogu ga imati i mršave osobe.

Mezoterapija je potrebna svima koji imaju problem sa celulitom, posebno ako ni nakon pravilne (često dijatalne) ishrane i redovnog vežbanja nisu uspeli da ga se reše. Za njih je mezoterapija idealna jer se tretira lokalno područje zahvaćeno celulitom. Postupak je jednostavan i sastoji se u tome da se lokalno iniciraju pažljivo odabrani kokteli koji se razlikuju u zavisnosti od tipa celulita.

Postoje 4 stadijuma celulita :
1. stadijum – medjucelijski otok koji je u pocetku reverzibilan,promene se još uvek ne vide
2. stadijum - zadebljanje I umnožavanje vezivnih vlakana oko masnih ćelija u potkožnom masnom tkivu I promene postaju vidljive posebno pinch testom( kada se uštipne zahvaćena regija)
3. stadijum - formiraju se mikronodularne capsule u kojima su zarobljene masne ćelije,tečnost I toksini,tada se promene jasno vide takozvana "pomorandzina kora"
4. stadijum - forimiraju se makronodularane capsule,koje su znatno većeg promera,promene su izuzetno upadljive jer se na koži javljaju udubljenja I ispupčenja

Posle pregleda pacijenta bira se adekvatan koktel I započinje terapija. Dve najbitnije odlike ove terapije jesu minimalne doze lekova I lokalno delovanje.Ultrafinim iglicama se aplikuje koktel u odabranoj regiji(ruke,stomak,zadnjica,butine,listovi...). Zlatni standard su kombinacije lipolitika I diuretika,jer je jako bitno podstaći cirkulaciju,metabolizam masnih ćelija I limfnu drenazu.Sam tretman traje 15-30 minuta , jednostavan je I bezbolan.Lokalno se mogu javiti peckanje,svrab,manje modrice I crvenilo,ali sve je prolaznog karaktera.

Ukupan broj tretmana je 10,a izvode se na 7 -10 dana, a prvi rezultati su vidljivi vec posle 2-3 tretmana.

Pozovite nas kako bi se detaljnije informisali.

AS Medicus Aesthetic Poliklinika As Medicus Biorezonanca Balkan Hotel Garni