Ispravljanje bora

Botox

Botoks se u estetske svrhe vrlo uspešno koristi već nekoliko decenija. On je neprikosnoven za gornju trećinu lica, odnosno za čelo,koren nosa i bore oko očiju. Sve druge metode mogu delimično da isprave bore u toj zoni, ali botoks je jedini koji ih ispravlja potpuno.
Botoks mogu primenjivati na pacijentima samo doktori koji su prošli posebnu edukaciju .

Deluje tako što izaziva blokadu kontrakcije mišića. Kada se blokira mišić, nema previjanja kože iznad mišića, pa ni stvaranja bora.
Izraženom mimikom pojavljuju se bore kad se iznenadite, smejete ili mrštite,usled kontrakcija potkožnih mišića lica . Ubrizgavajući botoks u te mišiće dolazi do relaksacije mišića lica, a rezultat toga je glatka koža bez bora. Tehnika primene botoksa je takva da deluje samo na tretirano područje, pa se netretirani mišići kontahuju kao i obično. Na taj način se zadržava normalan izraz lica, ali bez bora.

Cilj aplikacije botoksa:
da se na najmanju moguću meru smanji vidljivost bora "zabrinutosti ili čuđenja" na čelu, bora "mrštenja" među očima takozvane "11-ice", sitnih bora sa spoljašnje strane očiju takozvane "smejalice - lepeze".Botoks predstavlja najpopularniji oblik lečenja dubokih bora koji omogućava mladalački izgled tj.izgled zategnute, sjajne kože.

Aplikacija Botoksa je brza, gotovo bezbolna I za pacijenta prilicno komforna. Nakon 3-10 dana ispoljava svoj pun efekat. Dejstvo traje i do šest meseci. Botoks privremeno uklanja već postojeće bore, ali svakako sprečava nastajanje novih .Sa Botoksom je najbolje početi dok se bore još nisu pojavile, primeniti ga I preventivno. Na taj način dugo ih nećete ni imati.

Pored estetske primene Botoks već dugo ima primenu u medicini I to kao tretman protiv prekomernog znojenja.Primenom botoxa u pazušnu jamu dolazi do smanjenog lučenja znoja,ali pre svake primene mora da se utvrdi koliko je problem izražen I da li je prekomerno znojenje posledica nekog oboljenja.

AS Medicus Aesthetic Poliklinika As Medicus Biorezonanca Balkan Hotel Garni