Radiotalasni lifting

Radiotalasni lifting

Radiotalasni lifting je tretman koji danas vazi za najpopularniji nehirurški tretman podmladjivanja.

Preporučuje se osobama koje žele efekat liftinga,ali ne i hiruršku intervenciju.Obavlja se preventivno od 25.godine života,zbog sprečavanja preranog starenja,dok starijim osobama zluži za uklanjanje već vidljivih bora i zatezanje opuštene kože.Postupak je jednostavan,potpuno bezbedan, bezbolan i ne zahteva nijednu formu anestezije.

Za odrzavanje mladolikog izgleda presudno je prisustvo kolagena i elastina u kozi,a njihovo stvaranje se znacajno smanjuje vec od 25.godine,kada koza pocinje da se opusta i stvaraju se prve bore.Radiotalasi deluju na revitalizaciju tkiva kroz dualni sistem:termicki i elektricki:pospesuje produkciju kolagena,ubrzava i povecava kapilarnu cirkulaciju,visetruko podize nivo oksigenacije tkiva,uravnotezava metabolizam celije i trentno vidljivi efekti.

Radiotalasi svojim toplotnim efektom izazivaju sintezu novog kolagena i elastina,a ispravljene spirale vec prisutnog kolagena kontrahuju,što dovodi do momentalnog zatezanja koze,tako da se efekat liftinga vidi odmah nakon prvog tretmana.

Indikacije:kada govorimo o licu,radiotalasni lifting se radi kod atonicne koze,prevremenog starenja,fotostarenja,dehidratacije,smanjenog turgora koze,pre i posthirurskih tretmana.Na čelu i oko očiju sitnije bore nestaju,a duboke postaju znacajno pliće,nazolabijalne brazde se smanjuju,a koža zateže.U predelu vrata prvo se uočavaju promene starenja kože,nakon radiotalasa značajno se popravlja njen kvalitet.

Kada govorimo o telu radi se lifting kože nakon kavitacijskog tretmana,lifting grudi,gluteusa,opustene kože(stomaka,unutrasnje starne butine,ruku),zatim smanjenje strija i anticelulit.

Dugotrajni rezulati u redukciji bora i zatezanju koze postizu se serijom od 3-4 tretmana u vremenskom razmaku od po dve nedelje.zbog kumulativne sinteze novog kolagana i elastina.U zavisnosti od starosne dobi i stepena izrazenih bora,za odrzavanje postignutog efekta,preporucuje se jedan tretman na 2meseca.

Cilj ovog tretmana je da očuva i produzi mladalacki izgled,a ujedno je i pravi put do postizanja dobrog izgleda,unutrasnje ravnoteze i porasta samopouzdanja.

AS Medicus Aesthetic Poliklinika As Medicus Biorezonanca Balkan Hotel Garni